Translate

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

307. Martina Eisenreich Quartett: Miserlou


Η βιολιστής και συνθέτης Martina Eisenreich γεννήθηκε το 1981 στο Erding της Γερμανίας. Παίρνοντας τα πρώτα μαθήματα βιολιού στα 13 της, φανέρωσε αμέσως το μεγάλο μουσικό ταλέντο της κερδίζοντας σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως για παράδειγμα στον διαγωνισμό "Νέοι μουσικοί".
Στα 15 της ξεκίνησε να σπουδάζει βιολί στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Βάδης-Βυτερμβέργης, όπου σπούδασε κλασική σύνθεση, μουσική για κινηματογράφο και ηχητικό σχεδιασμό για ταινίες και βίντεο.
Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της δημιούργησε το δικό της στούντιο ηχογραφήσεων, στο οποίο κατέγραψε τις συνθέσεις και τις μουσικές της παραγωγές. Επιπλέον η Martina Eisenreich πραγματοποίησε εμφανίζεις με διάφορα μουσικά σχήματα.
Έχει γράψει μουσική για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες κερδίζοντας διάφορα βραβεία. Δύο από τις ταινίες για τις οποίες έγραψε μουσική ήταν υποψήφιες για Όσκαρ.
Την μοναδική ποικιλία των ήχων και την εκφραστικότητα των αυτοσχεδιασμών της Martina Eisenreich στο βιολί τα πρωτοσυναντήσαμε στο blog αυτό στο ποστ #141. Εκεί απολαύσαμε την Misirlou από το βιολί της Martina και το ακορντεόν του Andreas Hinterseher, από τον δίσκο τους "Andima" του 2007.
Σήμερα θα ακούσουμε την Miserlou από τον δίσκο "wundergeige" του 2009. Το κουαρτέτο της όμορφης κοκκινομάλας βιολίστριας συμπληρώνουν ο Stephan Glaubitz (μπάσο), ο Wolfrang Lohmeier (κρουστά) και ο Christoph Müller (κιθάρα).
Καλή ακρόαση.



[Download]
Στο Misirlou[TV] παρακολουθήστε μια δεκάλεπτη live εκτέλεση της Μισιρλούς από την Martina και την εκλεκτή παρέα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: