Translate

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

284.Michael Hartophilis and His Orchestra : Misirlou


O μουσικός και διευθυντής ορχήστρας Μιχαήλ Χαρτοφύλλης (Michael Hart) είναι ονομαστός και περιζήτητος εν Νέα Υόρκη, μεταξύ των νέων καλλιτεχνών της τρομπέτας. Εγεννήθη εις Νέα Υόρκην και όταν ήτο ακόμη μόλις 10 ετών, ετραγούδησε εις την παιδικήν χορωδίαν της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Εις ηλικίαν 19 ετών, διηύθυνε την μεγάλην ορχήστραν εις το ραδιοφωνικόν Πρόγραμμα του Mutual Network's Treasury Bandstand.


Υπηρέτησε εις τον Αμερικανικόν Στρατόν από το 1951-1953, απολυθείς δε των τάξεων του Στρατού εφοίτησε εις το Manhattan School Of Music, από όπου έλαβε δύο διπλώματα (Bachelor's and Master's degree).


Ωθούμενος από την εσωτερική ανάγκη να καλλιεργήσει περισσότερο την ελληνική μουσική, που τον εγοήτευε, προσήρμοσε την ορχήστρα του προς αυτήν την κατεύθυνσιν, και σήμερα θεωρείται από τους πλέον περιζήτητους εις τας Ανατολικάς Πολιτείας της Αμερικής, ως ο γνήσιος ερμηνευτής της ελληνικής λαϊκής μουσικής.


To καθαρευουσιάνικο αυτό βιογραφικό του ελληνοαμερικανού τρομπετίστα και διευθυντή ορχήστρας Μιχάλη Χαρτοφίλη υπήρχε(στα ελληνικά και στα αγγλικά)στα εσώφυλλα των δίσκων του, που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ στη δεκαετία του '60. Από ένα απ' αυτούς τους δίσκους που κυκλοφόρησε το 1966 και έχει τίτλο "Greek Fire" θα ακούσουμε την Μισιρλού. Στον δίσκο αυτό συμμετείχαν ακόμα ο Ελληνοαμερικανός Nik Rassias,o μεγάλος Ηπειρώτης κλαρινίστας Τάσος Χαλκιάς και ο περίφημος Αρμένιος ουτίστας Oudi Hruant.

Καλή ακρόαση.



[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: