Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

183. The Cardinals: Miserlou

Οι Cardinals ήταν ένα "rhythm and blues" φωνητικό συγκρότημα από την Βαλτιμόρη που ξεχώρισε για τις μπαλάντες του. Το γκρούπ ξεκίνησε το 1946 ως "Mellotones" και τα ιδρυτικά του μέλη ήταν ο Ernie Lee Warren (πρώτος τενόρος), Meredith Bothers (δεύτερος τενόρος), Leon Hardy (μπάσος) και Donald Johnson (βαρύτονος). Πριν κάνουν την πρώτη τους ηχογράφηση στην ομάδα προστέθηκε και ο Jack Aydelotte(κιθαρίστας και 5η φωνή).
Τον Μάρτιο του 1951 το συγκρότημα πήγε στην Νέα Υόρκη για την πρώτη ηχογράφησή τους στην δισκογραφική εταιρία Atlantic. Καθώς ήδη στην Atlantic υπήρχε ένα γκρουπ με το ίδιο όνομα, άλλαξαν τον τίτλο του γκρουπ από "Mellotones" σε " Cardinals".
Ο πρώτος τους δίσκος που στην μία όψη είχε την όμορφη μπαλάντα "Shouldn't I Know" κυκλοφόρησε τον Μάη του 1951 και χρειάστηαν 5 μήνες για να ανέβει στο Νο. #7 της λίστας Billboard R&B charts. H επιτυχία αυτή τους έδωσε την δυνατότητα να εμφανιστούν στο Apollo της Νέας Υόρκης, στο " Earle Theater" της Φιλαδέλφια και στο "Palace" της Νέας Ορλεάνης.
Το 1955 οι Cardinals κυκλοφόρησαν ένα single που στην μία όψη είχε το "The Door Is Still Open" που έφτασε μέχρι το No.#4 στα Billboard R&B charts, ενώ στην Β' όψη υπήρχε η Miserlou. Φωνητικά, μια τις πιο όμορφες ερμηνείες του τραγουδιού.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: