Translate

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

169. Lynn Hope : Misirlou

Ο Βρετανός τενόρο-σαξοφωνίστας Lynn Hope έγινε διάσημος για τις οργανικές διασκευές γνωστών pre-rock και pop τραγουδιών. Ο Hope μπήκε στην ορχήστρα του King Kolax τελειώνοντας το γυμνάσιο του Birmingham στη δεκαετία του '40. Λίγο αργότερα ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό και συνέχισε τις εμφανίσεις του φορώντας τουρμπάνι, αν και σε πολύ λίγους ήταν γνωστός με το νέο μουσουλμανικό του όνομα Al Hajji Abdullah Rascheed Ahmed.
Ο Hope από το 1951 μέχρι και το 1957 ηχογράφησε για την δισκογραφική εταιρία Aladdin instrumental επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών όπως το "September Song" και το "Summertime."
Το 1960 ο Hope έκανε τις τελευταίες του εμφανίσεις με την ορχήστρα του King και μετά αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.
Από τον άλμπουμ "Lynn Hope And His Tenor Sax" που περιέχει πολλές από τις ηχογραφήσεις του Hope για την Aladdin θα ακούσουμε την Μισιρλού για το σημερινό ποστ.

Καλή ακρόαση.




[Download]

3 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Ενδιαφέρουσα η σημερινή Μισιρλού
και με ενδιαφέρουσα ιστορία

(αν και μου φάνηκε "κάπως" με το τουρμπάνι ο τύπος)

:))

A.F.Marx είπε...

Υπάρχει κι άλλος με τουρμπάνι, o Korla Pandit.
Θα τον δούμε προσεχώς.
Η ιδιαίτερη εμφάνιση για τους μουσικούς πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Rodia είπε...

Ανυπομονω για τον Κορλα Παντιτ.. Νομιζω πως η Μισιρλου του ειναι απο τις πιο εξωτικες. Και ωραιος νεος επισης, γοητευτικοτατος! :))