Translate

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

114. Alberto Greguoldo : Misirlou

Ο Alberto Greguoldo γεννήθηκε το 1978 στην μικρή πόλη Βοχέρα, στην Πάβια της Ιταλίας.
Στα 12 του χρόνια άρχισε να μαθαίνει σαξόφωνο σε τοπική μουσική σχολή και στη φιλαρμονική της πόλης του. Από το 1993 μέχρι το 2000 συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο σαξόφωνο, φλάουτο και αρμόνιο, βελτιώνοντας την τεχνική του στο σαξόφωνο στην κλασική, τζαζ και μοντέρνα μουσική. Παράλληλα σπούδαζε ηλεκτρονικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Πάβια, απ΄όπου αποφοίτησε το 2002. Τα τελευταία χρόνια συνέχισε τις σπουδές του στη τζαζ μουσική κοντά σε καταξιωμένους μουσικούς και πήρε μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας διακρίσεις.
Με διάφορα μουσικά σχήματα έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους με κλασική,τζαζ, αλλά και ηλεκτρονική μουσική. Από τον δίσκο του 2007 "Places of Dance" θα ακούσουμε την Μισιρλού για σήμερα.
Καλή ακρόαση.





[Download]

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

113. "2 Tone Lizard Kings" :Misirlou

Οι "2 Tone Lizard Kings" είναι ένα ska συγκρότημα που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή του Phoenix στις ΗΠΑ. Η επταμελής αυτή μπάντα ξεκίνησε την πορεία της το 2004 και τα πνευστά (σαξόφωνα, τρομπέτα, τρομπόνι) παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στον ήχο της.
Aπό το άλμπουμ τους "Live at ASU" (όπου ASU: Arizona State University) ακούμε την live εκτέλεση της Misirlou.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

112. Eddie "The Sheik" Kochak & Hakki Obadia Orchestra : Miserlou

.

Ο Eddie Kochak ο επονομαζόμενος και "Σεϊχης" είναι ένας από τους πρωτοπόρους της διάδοσης της οριεντάλ μουσικής στην Αμερική. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και από τα οκτώ του χρόνια διασκέδαζε την οικογένεια και τους φίλους του παίζοντας τάμπλα (αραβική ντράμς). Μεγαλώνοντας σπούδασε κρουστά κοντά σε καταξιωμένους δασκάλους. Κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ως μέλος στρατιωτικής ορχήστρας έδινε παραστάσεις διασκεδάζοντας τα αμερικανικά αλλά και τα συμμαχικά στρατεύματα. Με την λήξη του πολέμου άρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις σε κλαμπ και θέατρα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά. Για δεκαετίες υπήρξε το "αφεντικό" της οριεντάλ μουσικής στη δισκογραφία των ΗΠΑ. Στη δεκαετία του '80 συμμετείχε στην παράσταση του "Ζορμπά" που ανέβασε ο Άντονι Κουήν στο Μπρόντγουέι.

O Hakki Obadia γεννήθηκε στη Βαγδάτη και ως παιδί-θαύμα κέρδισε όλα τα μουσικά βραβεία στην πατρίδα του. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της πρώτης συμφωνικής ορχήστρας της Βαγδάτης.Επίσης διηύθυνε την συμφωνική ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας όπου και σπούδασε. Ξεχώρισε με τις επιδόσεις του, τόσο στην δυτική όσο και στην ανατολίτικη μουσική και υπήρξε δεξιοτέχνης στο βιολί, στο ούτι, στο πιάνο, στην κιθάρα, και στο μαντολίνο. Πέρα από την μουσική διδασκαλία με την οποία ασχολήθηκε ο Hakki Obadia συνόδευσε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του τον Mohammed El Bakkar, μύθο και είδωλο της αραβικής μουσικής.
Το 1953 o Hakki Obadia γνώρισε τον Eddie Kochak και ξεκίνησαν μαζί μια μακρόχρονη συνεργασία στη δισκογραφία.
Μικρό δείγμα αυτής της συνεργασίας είναι και η Miserlou με αραβικούς στίχους, που θα ακούσουμε σήμερα.Είναι από τον δίσκο "Festive Dance Music From the Middle East" του 1965.
Καλή ακρόαση.





[Download]

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

111. Deborah Campbell Band: Misirlou

H Γερμανίδα μουσικός Deborah Campbell τραγουδά και παίζει κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα.
Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη μουσική σκηνή υπηρετώντας τη ροκ, τζαζ , μπλουζ αλλά και την κλασική μουσική. Με την μπάντα της αλλά συμπράττοντας και με άλλους μουσικούς έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική.
Από το δίσκο της μπάντας της "Drag N Roll" (2002) θα ακούσουμε μια ακόμα ροκ Μισιρλού.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

110. La Zikabilo : Misirlou

Οι "La Zikabilo" είναι μια δυναμική εξαμελής μπάντα από την Γαλλία με χάλκινα,τύμπανα, ακορντεόν και τραγούδι. Από το ξεκίνημά τους το 1999 φανέρωσαν πόσο πλατείς είναι οι μουσικοί τους ορίζοντες παίζοντας τζαζ, τσιγγάνικη μουσική, γαλλικό σανσόν, λάτιν, Ροκ-εντ-Ρολ και ρέγκε.
Από τον δίσκο τους "La Zikabilo- Volume 1" που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2006 θα ακούσουμε την όμορφη Μισιρλού τους.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

109. Teal Joy : Misirlou

Η Teal Joy είναι μια όχι και τόσο γνωστή Ιαπωνο-αμερικανίδα τραγουδίστρια από τη δεκαετία του '50. Της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός "the Oriental Billie Holiday",η φωνή της είναι εκπληκτική και με τις ερμηνείες της βάζει το δικό της αποτύπωμα στα τραγούδια. Από τον δίσκο του 1958 "Ted Steele presents... Miss Teal Joy" θα ακούσουμε την Μισιρλού σήμερα. Είναι η yiddish εκδοχή της Μισιρλούς, που την έχουμε δει και σε παλαιότερα ποστ και οι στίχοι υπάρχουν στην δεξιά στήλη.




Bonus mp3 για σήμερα από τον ίδιο δίσκο το τραγούδι "who's sorry now" σε μουσική Ted Snyder και στίχους των Bert Kalmar και Harry Ruby.

Καλή ακρόαση





[Download "Misirlou"]
[Download "who's Sorry Now"]

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

108. King Loser : Misirlou

Οι "King Loser" είναι ένα ροκ συγκρότημα που μας έρχεται από την "Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου", όπως λέγεται η Νέα Ζηλανδία στη γλώσσα των Maori.Πόσο μακριά έχει φτάσει η πολυταξιδεμένη μας!
Από τον δίσκο των King Loser "You Cannot Kill What Does Not Live" του 1996 θα ακούσουμε σήμερα την Μισιρλού με τον Chris Heazlewood στην κιθάρα, τον Tribal Thunder στα ντραμς και την Celia Mancini στο όργανο. Το κομμάτι ξεκινάει στο στυλ surf rock και μετά το 2:03 αλλάζει ρυθμό και ήχο.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

107. Κατερίνα Σκορδαλάκη: Μυσιρλού

Η Κατερίνα Σκορδαλάκη στο επαγγελματικό της ξεκίνημα το 1978, όντας μόλις λίγων μηνών τραγουδίστρια, είχε την τύχη να συναντηθεί με τον Νίκο Ξυλούρη και να πάρει μέρος στο δίσκο του "Τα Ξυλουρέικα". Από τότε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί τον δικό της δρόμο στη μουσική, υπηρετώντας με αφοσίωση το παραδοσιακό, λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Κατασταλαγμένη,με άποψη και πλήρη γνώση για το πόσο δύσκολος και μοναχικός είναι αυτός ο δρόμος, η Κατερίνα Σκορδαλάκη δηλώνει σε μια παλιότερη συνέντευξή της στο Ριζοσπάστη:
«Μόνοι παλεύουμε και το γνωρίζουμε. Οι υπουργοί Πολιτισμού υποστηρίζουν Μέγαρα Μουσικής, που καμιά φορά ασχολούνται με το λαϊκό τραγούδι για τα μάτια του κόσμου. Άλλες φορές οι δισκογραφικές επιχειρήσεις το κάνουν μόδα και το στεγνώνουν από την ουσία του»

Από τον δίσκο της "Ρεμπέτικα στο Καφέ Αμάν"(1998) θα ακούσουμε την "Μυσιρλού". Δεν ξέρω αν το "ύψιλον" στον τίτλο του τραγουδιού στο οπισθόφυλλο του CD είναι τυπογραφικό λάθος ή άποψη, σίγουρα όμως δεν αποτελεί εμπόδιο στο να απολαύσουμε την ερμηνεία της Κατερίνας Σκορδαλάκη.




Bonus mp3 για σήμερα από τον ίδιο δίσκο, το σμυρνέϊκο "Ντερβισάκι".

Καλή ακρόαση.



[Download Μυσιρλού]
[Download Ντερβισάκιι]

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

106.Belmonte & His Afro-Latin 7 : Miserlou

Οι 7 «Afro Latin» που αποτελούν αυτή την χορευτική λάτιν μπάντα είναι οι Larry Harlow, Nicky Marrero, Orestes Vilato, Eddie Gua-Gua Rivera, Frank Rodriguez, Pablo Rosario και Harry Viggiano. Από τον δίσκο τους «Olé!», θα ακούσουμε την Miserlou τους σε ρυθμούς salsa. Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1976 και στο εξώφυλλό του απεικονίζονται 2 μαύρα ... όχι ακριβώς μάτια, που πάντως σε κοιτούν κατάματα.

Καλή ακρόαση.





[Download]

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

105. George Abdo and his Flames of Araby Orchestra: Miserlou

.

Ο George Abdo έγινε διάσημος στην Αμερική ως "βασιλιάς της μουσικής του χορού της κοιλιάς". Με την ορχήστρα του "Flames of Araby" συνδύασε παραδοσιακές μουσικές από Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο, Αρμενία, Ελλάδα και Τουρκία για να δημιουργήσει το δικό του ανατολίτικο μουσικό τοπίο στην Αμερική. O George Abdo πέθανε τον Μάιο του 2002,έχοντας κρατήσει για 30 περίπου χρόνια αναμμένη την "φλόγα της Ανατολής" στην Αμερική τόσο με τους δίσκους του, όσο και με τις live εμφανίσεις του.
Από τον δίσκο του "The Art of Belly Dance" θα ακούσουμε την Miserlou του:




Bonus mp3 για σήμερα το τραγούδι του Μανώλη Αγγελόπουλου και της Μάρως Μπιζάνη "Τα μαύρα μάτια σου", από τον δίσκο του George Abdo "The Magic of Belly Dance"
Καλή ακρόαση




[Download: Miserlou]
[Download: Ta mavra matia sou]

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

104. Carlos and the Bandidos: Miserlou

Η ροκάμπιλι μπάντα "Carlos & the Bandidos" συγκροτήθηκε στην Αγγλία το Καλοκαίρι του 1995 από τους Carlos Mejuto (φωνή) και Malcolm Chapman (κιθάρα). Στο γκρουπ προστέθηκαν οι Neil Scott(μπάσο), Roger Van Niekirk (ντραμς) και Ricky Cooper (κιθάρα και φωνητικά). Όταν αποχώρησε από το συγκρότημα ο Ricky την θέση του πήρε ο Paul "Monkey" Maitland. Οι μεξικάνικες επιρροές που είναι εμφανείς στις ενδυματολογικές επιλογές των μελών της μπάντας (σομπρέρος κλπ), στα εξώφυλλα των δίσκων τους αλλά και στο παίξιμό τους οφείλονται κυρίως στις ισπανικές ρίζες του Carlos Mejuto.
Από τον δίσκο τους "The Good, The Bad And The Bandidos" θα ακούσουμε την ροκάμπιλι Μισιρλού τους.
Καλή ακρόαση.



[Download]

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

103. Los Bulldogs: Misirlou

Το συγκρότημα από την Ουρουγουάη που θα μας χαρίσει την Μισιρλού για το σημερινό ποστ, ξεκίνησε το 1964 ως "Los Epsilon". Mετά την κυκλοφορία ενός single στην πατρίδα τους, μετανάστευσαν στην Αργεντινή όπου δισκογράφησαν διάφορα single και 2 αγγλόφωνα άλμπουμ στα οποία συνδύαζαν τη garage rock με oriental ακούσματα. Πριν την κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ τους ο τραγουδιστής τους συγκροτήματος Kano πίεσε τα υπόλοιπα μέλη να να αλλάξουν το όνομα του γκρουπ σε "Kano Y Los Bulldogs". Διάφορα προβλήματα ανάγκασαν τους Bulldogs να επιστρέψουν στην Ουρουγουάη, όπου το 1972 κυκλοφόρησαν το 4ο και τελευταίο άλμπουμ τους.
Ας ακούσουμε όμως την Μισιρλού.
Καλή ακρόαση.




[Download]

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

102. Fabulosa Orquestra de Rock'n' Roll: Misirlou/Sleep Walk

.

"Santo & Johnny" ήταν ένα Ιταλο-Αμερικάνικο rock and roll ντουέτο από το Μπρούκλιν αποτελούμενο από τους αδελφούς Santo και Johnny Farina, οι οποίοι έπαιζαν steel και ακουστική κιθάρα αντίστοιχα. Μεγάλη επιτυχία του ντουέτου στα 1959 ήταν το ορχηστρικό κομμάτι "Sleep Walk",το οποίο έμεινε για 2 βδομάδες σκαρφαλωμένο στο νούμερο 1 της λίστας Top 40 του περιοδικού Billboard. Μετά την Αμερική οι αδελφοί Farina εμφανίστηκαν με επιτυχία σε Αυστραλία, Μεξικό και Ευρώπη. Ηχογράφησαν αρκετά άλμπουμ μέχρι το 1976, την χρονιά που χώρισαν οι μουσικοί τους δρόμοι.
Εμείς ας ακούσουμε από μια πιο σύγχρονη βραζιλιάνικη μπάντα την "Fabulosa Orquestra de Rock'n' Roll" το "Sleep Walk" των αδελφών Farina σε συνεκτέλεση με την Misirlou.
Καλή ακρόαση




[Download]

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

101. Banda Malditos : Misirlou

Οι "Banda Malditos" είναι μία ροκ πανκ τζαζ μπάντα από το Μεξικό.Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο για τους σημερινούς... "καλεσμένους".
Ας αφήσουμε την Μισιρλού τους να καλύψει το κενό πληροφοριών που έχουμε γι' αυτούς.
Καλή ακρόαση.




[Download]

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

100. Μπάμπης Παπαδόπουλος: Μισιρλού

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1967 και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 χρονών. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος "ΤΡΥΠΕΣ" από το 1984 μέχρι το 2001 που σταμάτησαν να παίζουν. Με τις ΤΡΥΠΕΣ ηχογράφησαν 7 δισκους (6 στο studio και ένα live) Το 2000 κάνει την ενορχήστρωση στο δίσκο «ΒΡΑΧΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το 2002 στο δίσκο «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» του ίδιου συνθέτη. Το 2001 συμμετέχει παίζοντας κιθάρες στο δίσκο του Γ. Χριστιανάκη με τίτλο «Ο Θυρωρός» και το 2003 στον δίσκο του ίδιου με τίτλο «Παράξενες ιστορίες» Το 2002 κάνει την ενορχήστρωση μαζί με τον Σ.Μάλαμα στο δίσκο του τελευταίου με τίτλο «ΕΝΑ», και το 2005 την ενορχήστρωση στο δίσκο « ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ». Το 2003 ξεκινάει συνεργασία με τον γνωστό σαξοφωνίστα-κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη και ηχογραφούν το δίσκο με τίτλο «Fictional Lies on Right Occations “. Το 2005 έγραψε τη μουσική για την ταινία «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» του Νίκου Γραμματικού. Διδάσκει κιθάρα και μουσικά σύνολα στο Τ.Λ.Π.Μ. του ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα , τις χρονιές 2005-2006 και 2006-2007. Το φθινόπωρο του 2007 γράφει τη μουσική για το έργο που ανέβασε η παιδική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο «Το όνειρο του δωδεκάμερου». Τον Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφορεί από την Puzzlemusic ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο « Σκηνές από ένα ταξίδι».
Η απογειωμένη Μισιρλού που θα ακούσουμε στο ποστ αυτό ήταν γνωστή από τις ζωντανές εμφανίσεις του Μπάμπη Παπαδόπουλου και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2008 για τον επετειακό δίσκο "Πρώτα βήματα - 2 χρόνια Puzzlemusik", της δισκογραφικής εταιρίας Puzzlemusik, του συνθέτη Χρήστου Αλεξόπουλου.
Καλή ακρόαση.




[Download]

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Γεράσιμος & Σπύρος: Μισιρλού

Ο Σπύρος (aka Καναλιώτης) και ο Γεράσιμος (aka Έφηβος)που συνυπάρχουν αρμονικά στο blog "Έφηβος" αποφάσισαν να μας δώσουν την δικιά τους οικογενειακή εκδοχή της Μισιρλούς. Έτσι, πήρε ο πατήρ (Σπύρος) την κιθάρα, κάθησε ο υιός (Γεράσιμος) στα πλήκτρα και ηχογράφησαν το κομμάτι τους. Το... πνεύμα της οικογένειας, η μικρή θυγάτηρ (μπλόγκερ κι αυτή) Άφρω βαριόταν να παίξει στο πιάνο και μας σνόμπαρε... Άφροδίτη, έχασες την ευκαιρία να γίνεις super star.




[Download]


Η συμμετοχή του Γεράσιμου και του Σπύρου εγκαινιάζει σήμερα μια νέα κατηγορία στο blog αυτό με τίτλο "Blo-guest stars". Στην κατηγορία αυτή θα φιλοξενηθεί οποιαδήποτε ερασιτεχνική ηχογράφηση της Μισιρλούς μας στείλετε στο mail: allufunmarx@gmail.com.
Σηκωθείτε από καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες... Παίξτε την Μισιρλού με μπουζούκια, ακορντεόν, πιάνα, αρμόνια, φυσαρμόνικες, βιολιά, άρπες και μπαγλαμάδες και στείλτε μας την ηχογράφησή σας. Να η ευκαιρία!
:)